Categories
Aktiviti Gaya Hidup

KL Pink October 2019 – Kempen Kesedaran Kanser Payudara Peringkat Wilayah Persekutuan

Selepas menerbitkan buku Projek Lavender yang bertemakan kisah kanser, saya bertemu dengan pejuang kanser daripada pelbagai latar belakang. Malahan salah seorang penulis kami juga adalah pejuang kanser payudara.

Semasa menyertai World Cancer Fun Run di Putrajaya pada Mac lalu juga saya dapat melihat ramai pejuang kanser yang cekal dan terus berusaha untuk kembali sihat.

Kali ini Hospital Kuala Lumpur menganjurkan KL Pink October 2019 dengan skala yang lebih besar. Program kunjungan ke PPR di sekitar Kuala Lumpur juga sudah berjalan. Pelbagai aktiviti diadakan seperti pemeriksaan payudara secara percuma dan menetapkan janji temu untuk pemeriksaan lanjut di hospital.

Lawatan pasukan KL Pink Project ini sering dikemas kini di laman Facebook mereka. Selain itu, laman web KL Pink October juga sudah dibuka untuk pendaftaran bagi acara kemuncak pada 19 Oktober 2019. Dua acara besar yang dinanti-nantikan ialah KL Pink October Walk, KL Pink Zumba dan Street Carnival. Semua acara ini akan diadakan di Padang Hospital Kuala Lumpur.

Larian santai di Padang HKL

Yuran penyertaan serendah RM50 sahaja seorang dan yuran berkumpulan untuk 4 orang ialah RM180. Larian bermula jam 7 pagi. Boleh terus mendaftar di laman web KL Pink October.

Acara zumba turut diadakan pada hari yang sama dengan yuran RM50 juga. Siapa yang suka menari boleh turut serta di sebelah malam, pukul 8.30 malam, 19 Oktober 2019.

Acara Zumba di sebelah malam.

Jom sokong program kemasyarakatan ini untuk meningkatkan kesedaran tentang kanser payudara. Salah satu kanser yang boleh dirawat dengan berkesan apabila didiagnos pada peringkat awal.

Jangan malu dan jangan segan untuk sama-sama menyertai program anjuran Hospital Kuala Lumpur.

Bergembira sambil memberi sumbangan.
Tarikh tutup penyertaan: 10 September 2019.
Please follow and like us:

2 replies on “KL Pink October 2019 – Kempen Kesedaran Kanser Payudara Peringkat Wilayah Persekutuan”

Salam…semua saje je n bgi tahu sesiape yg brminat utk ujian cek kanser payu dara scara prcuma…sila dtg ke hkl …utk wanita berumur 40 keatas….oktober pink….yg mna suami2 ada istri 40thun keatas blh bwa istri….prihatin kpd kaum wanita

Nak tanya boleh ke saya nak datang pada hari bekerja untuk buat pemeriksaan payudara

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *