Categories
Blog

Hero

Dunia kanak-kanak dipenuhi dengan watak hero yang mendominasi rancangan. Saya ingat lagi, setiap kali pulang dari sekolah pada waktu petang saya dan adik-beradik cepat-cepat mandi dan menunggu tayangan kartun Thundercats.

Siri yang popular pada zaman kanak-kanak saya. Sehinggakan banyak barang sekolah yang dijual di kedai tauke mempunyai watak Thundercats. Masa itu saya belum mengenali Iron Man, Batman & Robin mahupun watak Avengers yang lain.

Watak-watak hero diciptakan dan menjadi anganan orang biasa. Tidak salah pun mahu bercita-cita menjadi hero. Jadi hero dalam menjalani hidup kita. Jadi hero dengan cara memberi nilai dalam hidup orang lain.

Kalau tanya saya, hero Avengers yang saya minati ialah Iron Man. Terbukti kan dialah hero apabila sanggup mengorbankan diri dalam perlawanan akhir menentang Thanos.

Selain Iron Man, saya suka watak Batman. Kasihan dia. Walau pun kaya raya, tapi menghadapi konflik yang besar. Cuba menyelamat bandar Gotham, tapi sering kali pula dikhianati.

Itu watak fiksyen. Tapi cuba lihat sekeliling kita. Siapa hero dalam hidup anda?

#julyblogpostchallenge #31julyblogpost

Ikuti 31 pencetus idea . Lihat di sebelah kanan blog untuk membaca blog rakan-rakan yang menyertai cabaran menulis 31 hari.

Baca entri sebelum ini 
DoaNamaSuratHujanMimpiMelancongMatahariBukuVlogCoklatLautMalamHijauZaitunSederhanaNasiBungaSahabatHadiah, Certot

Please follow and like us:

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *