Categories
Travel

Reroute

Kejadian ni berlaku minggu lepas. Ada saya beritahu. Kapal terbang yang saya naiki tak jadi mendarat di Johor Bahru.

Teringat nak catat di sini. Bukan apa, pagi tadi baca berita lanjut tentang nahas helikopter Kobe Bryant. Dikatakan antara puncanya ialah cuaca buruk dan jarak penglihatan (visibility) yang teruk.

Minggu lalu ketika kami berlepas dari Kota Kinabalu, cuaca baik. Malahan beberapa hari saya di KK, ya Allah panasnya boleh tahan. Tapi cantik sangat. Langit biru dan awan putih kepul-kepul sikit sahaja.

Saya pun tiba di airport awal. Sempat sarapan dan terus ke boarding area. Adalah 2 jam juga di Gate 7. Kemudian, penerbangan berlepas mengikut jadual, pukul 11 lebih.

Saya dapat duduk di tepi tingkap, bahagian tengah kapal terbang. Belakang saya ada penumpang dengan kanak-kanak dan bayi.

Sebenarnya saya cuba tidur. Sekejap-sekejap terlelap, kejap tersedar akibat bayi menangis tak henti-henti. Dalam hati, cepatlah sampai JB.

Lebih kurang 2 jam macam tu, krew buat pengumuman memaklumkan yang kita hampir tiba di JB. Lega rasanya.

Tingkap sisi saya buka sepenuhnya. Nampak awan berkepul-kepul. Tapi kapal terbang steady sahaja. Tak lama lepas itu, ada pengumuman lagi.

Masa itu, kami diberitahu cuaca tak baik. Tunggu maklumat lanjut keadaan di destinasi (JB). Bayi di bahagian belakang saya masih lagi menangis. Kesian dia.

Mungkin dia restless, penumpang dewasa yang lain pun nampaknya tak sabar nak tiba di airport.

“Kita akan mendarat sebentar lagi di Lapangan Terbang Kuala Lumpur…”

Eh, kenapa pula KL. Agaknya salah cakap ni kot… punyalah daku bersangka baik. Pilot bergurau ke?

Yelah, tak pernah seumur hidup naik kapal terbang nak pergi satu tempat, lepas tu mendarat di tempat lain.

Masa itu sudah dekat 3 jam dalam penerbangan. Memang betul kami mendarat di KLIA2. Dengan selamat.

Selepas itu saya dengar krew (saya tidak pasti pilot atau co-pilot) beritahu jarak penglihatan kurang 8 km di JB. Sebab itu flight reroute ke KLIA2 untuk isi minyak dan kemudian terbang semula ke JB.

Setiap penerbangan mesti mematuhi regular visual flight rules (VFR) seperti yang saya baca dalam berita tentang Kobe.

Sebenarnya situasi saya ini mungkin hal yang biasa berlaku. Keputusan reroute perlu dibuat demi keselamatan nyawa penumpang. Ini baru reroute dan saya tak rasa sangat pun gegaran. Adalah sikit-sikit saja. Tak seperti Normi yang pernah hadapi situasi lebih genting ketika ke Brunei beberapa tahun lalu.

Bayangkan kalau kapal terbang yang saya naiki itu cuba mendarat juga, bahaya.

Itulah nak cerita. Dalam pada dah selamat mendarat sebentar di KLIA2, ada juga lah yang buat perangai kiasu dia. Lapar sangat, sampai nak minta makanan free.

Adoi, makcik. Beli jelah daripada krew. Adik yang duduk depan saya, rileks je tanya pada krew makanan yang ada. Dibelinya satu kotak sandwich.

Sibuk nak keluar kapal terbang. Tak dinafikan penat duduk dekat 5 jam. But hey… you selamat lagi kot. Boleh membebel tak ingat orang lain.

Saya dapat hantar mesej pada adik dan kakak yang menunggu di JB. Rupanya hujan lebat dan cuaca memang buruk tengah hari itu.

Itu jelah nak cerita. Kadang-kadang destinasi kita lain, tapi kita terpaksa singgah di tempat lain. Demi keselamatan. Bawalah bertenang. Cuba fikir siapa lebih rugi?

Mungkin kita rugi masa, tapi sebenarnya nyawa kita lebih penting diselamatkan. Cubalah bersabar. Dan jangan pentingkan diri macam awak seorang sahaja yang lapar.

Selepas saya kongsikan di FB, ada beberapa rakan yang menceritakan pengalaman mereka. Malahan situasi mereka lebih mencabar hingga menyebabkan muntah dan sakit kepala.

Jika berlaku lagi keadaan seperti ini, apa yang boleh kita lakukan sebagai penumpang (berdasarkan kejadian yang saya lalui):
1. Cuba bertenang.
2. Dengar pengumuman penting dan arahan daripada krew.
3. Jika perlu gunakan toilet, ikut giliran.
4. Elakkan menurunkan bagasi di ruang kabin jika tiada keperluan.
5. Dapatkan pertolongan krew jika ada masalah.
6. Jangan keruhkan keadaan dengan buat aduan yang tak munasabah.
7. Pastikan kanak-kanak dan bayi ditenangkan.
8. Bertolak ansur dengan penumpang lain.
9. Ikut arahan yang diberikan.
10. Jangan ambil kesempatan untuk memarahi krew atau bertindak melulu.

Adakah anda pernah mengalami peristiwa serupa?

Please follow and like us:

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *